Ben Tiggelaar
HomeOver BenBlogSeminarsOnderzoekDownloadsWebshopContact
HomeOver BenBlogSeminarsOnderzoekDownloadsContact

Wie is Ben Tiggelaar...?

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper.

Hij studeert al ruim 25 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering.

Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met zeven verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management-toptien.

Bens jaarlijkse seminar 'MBA in één dag', waaraan meer dan 17.600 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland, inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Bens bekendste boek heet Dromen, Durven, Doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Dromen, Durven, Doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch. Andere boeken van zijn hand zijn onder meer: MBA in één dag - Het boek; Dit wordt jouw jaar!; Doen!; Vol in balans; en De kleine Covey.

Hij is tevens 'visiting professor' op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid. Een van de topinstituten van Europa, volgens The Economist, Financial Times, Forbes en Business Week.

Ben verzorgt jaarlijks een aantal 'in company' lezingen en seminars. Vaak met grote groepen (tot soms meer dan 3.000 deelnemers). Tijdens die sessies wordt er geleerd, gelachen én hard gewerkt.

Daarnaast schrijft hij columns over werk en management in NRC Handelsblad.

Ben studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de faculteit bedrijfskunde en economie van de Vrije Universiteit op een studie naar gedragsverandering in organisaties.

In de periode 2012-2013 woonde Ben met zijn gezin een jaar in Boston. Een jaar vol ontmoetingen met inspirerende Amerikaanse collega's, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en studeren aan Harvard.

Naast zijn werk is hij actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Download foto's Ben

Foto Ben Tiggelaar 1
(kleur, JPEG, 6 Mb), vermelding 'foto: Elisabeth Ismail' verplicht

Foto Ben Tiggelaar 2
(kleur, JPEG, 6 Mb), vermelding 'foto: Elisabeth Ismail' verplicht

Foto Ben Tiggelaar 3
(kleur, JPEG, 6 Mb), vermelding 'foto: Elisabeth Ismail' verplicht

Foto Ben Tiggelaar 4
(kleur, JPEG, 6 Mb), vermelding 'foto: Elisabeth Ismail' verplicht

Internationale collega's over Ben

"Ben Tiggelaar is oprecht betrokken bij onze uitdagingen in het worden van betere leiders, in het veranderen van ons leven en in het leveren van een echte bijdrage. Bens unieke talent is zijn vermogen om gedegen wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar inspirerende, praktische adviezen."

Dr. Stephen R. Covey, auteur van o.a. 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap', 'De 8ste eigenschap' en 'Het derde alternatief'

"Ben Tiggelaar inspireert je niet alleen om te dromen, durven en doen. Hij leert je ook de vaardigheden en de technieken waarmee je je goede voornemens waarmaakt."

Dr. Ken Blanchard, auteur van o.a. 'De One Minute Manager' en 'Wie heeft mijn kaas gepikt'

"Ben Tiggelaar is een inspirerende trainer op het gebied van menselijk gedrag en verandering. Je zult zijn boeken en ideeën extreem praktisch vinden, zeer realistisch en een plezier om te lezen."

Dr. Marshall Goldsmith, auteur van o.a. 'Tot hier en nu verder' en 'Mojo'